image-253204-david_maertens_1.w640.png

Monique Mol

Beauvoorde

Websiteimage-253284-dannymorlion_beelden.jpg
In haar kunstwerken ligt de spankracht in de vermenging van alledaagse vormen met het aanvoelen van het leven: het overstijgen van het materiële naar het geestelijke. De voornaamste hoedanigheid van een kunstenaar is de fantasie omzetten in plastische vormen.
“De kunstproducten van Monique Mol getuigen van dit potentieel vermogen en van haar aanleg om dit telkens tot een goed einde te brengen.” (gezegde van Walter Vilain, directeur van de Westhoekakademie te Koksijde)
Monique Mol nam deel aan talrijke individuele en collectieve tentoonstellingen in het binnen- en buitenland zoals : St.-Truiden, Aalst, Charleroi, Knokke, Maaseik voor het binnenland en in Parijs, Strasbourg, Beaune(Fr.), Goes en Utrecht (Ned.) en Hongkong voor het buitenland.
Zij ontving eveneens de Grote Internationale Médaille voor Beeldhouwkunst te Brussel, de Gouden Médaille met palmen van de Europese Kunstverdienste en de 1e prijs voor beeldhouwwerk in Cavalaire-sur-Mer (Frankrijk).
De klassiek gerichte beelden worden gekenmerkt door een gave afwerking. Een perfecte techniek gekoppeld aan een kunstige uitvoering garanderen een welverdiende waardering.
Permanente tentoonstelling in eigen atelier in Beauvoorde.