Luc Laperre
Luc Laperre

Luc Lapere

PLAATS KUNSTWERKEN :

Luc Lapere streeft naar unieke beeldvorming met zijn edel materiaal: rood koper.

De vrouw, dieren, mythologie en sociaal engagement staan centraal. Hij brengt gevoelens creatief tot leven en wil het geluk smaken in een geslaagd ontwerp. Daarin komt zwier en beweging vanuit alle vlakken en die is bepalend voor de elegante fragiele vorm.

Het is een individueel streven om een naïeve figuratie tot leven te wekken. Unieke beeldvorming, een vredig stukje Atlantis, het harde realisme overwinnend. Een technisch zwoegen om zichzelf te overtreffen, smachtend naar innerlijk zielsgeluk.

image-252679-pascal_vercaemer_hier_waak_ik_voor.w640.png
Seahorse
image-252751-luc_lapere_Trompe_sensuel_en_Venice_rules_the_world.w640.jpg
Venice rules the world
image-252752-lapere_luc_Beeld1.w640.jpg
Trompe sensuel

luclapere
Luc Lapere
LUC LAPERE: EEN AUTHENTIEK GEDREVEN KUNSTENAAR

Deze kunstenaar heeft een fascinatie voor de niet – tijd, beelden uit de schemerzone, creaturen geïnspireerd op de mythologie en de oudheid…

Luc Lapere’s authentieke beeldentaal laat zich niet in één oogopslag begrijpen.  Ze roept meer enigma’s op dan er antwoorden gegeven worden.

Luc heeft nooit tot een bepaalde stroming behoord. De –ismen hielden voor hem een beperking in. Elegant en verfijnd stralen de koperen figuren hun gracieuze warme gloed uit.  Zijn oeuvre getuigt van vrijheid, experiment, poëzie, spontaniteit en uitermate kunstzinnige verwoording. Vernieuwend in vorm zijn zijn ogenschijnlijke kwetsbare creaturen een ontroerende ode aan een bewegende fragiele vrijheid. Via zijn oeuvre opent hij de deuren van een verbazingwekkende kijk op het leven. Zijn beelden komen tot stand in een groeiproces.

Op een bepaald ogenblik laat hij ze los. Het ritme wordt van binnenuit bepaald. Zijn werk is eigentijds en hoogst persoonlijk. Sommige van zijn beelden hebben vleugels, teken van vrijheid.

Gilbert Putteman,kunstcriticus