Koen Vandewalle

Vandewalle Koen


1/09/1971


Website: www.carving-koen.be


Sculptuur: Flying Eagle
Gemaakt tijdens het Nederlands Kampioenschap Carven in 2017, hier lag de uitdaging erin om met het beschikbare stuk hout een adelaar in vlucht (eigen inspiratie) zo natuurgetrouw uit te beelden. De adelaar ‘Koning van de roofvogels’ is voor mij het symbool van vrijheid en puurheid.Opleiding: geen kunstopleiding, beroepsopleiding

Prijzen: 4
de plaats op het Nederlands Kampioenschap Carven 2017

Vorige tentoonstellingen:
  • Watuku 2015
  • Poëzie in de tuin 2017 te Zerkegem
  • Beeldenroute te Lo Reninge 2017
Sinds een 10 jaar ben ik bezig met het sculpteren van houten beelden met de kettingzaag. Mijn uitdaging is zo fijn mogelijk afwerken met de kettingzaag. Deze hobby ontstond uit mijn liefde voor hout en de natuur. Op reis in de Franse Alpen deed ik inspiratie op om mijn eerste werk te maken; een stoel in 1 stuk.

Ondertussen heb ik het geluk om mijn hobby ook op het werk te kunnen uitoefenen, als bosarbeider bij Agentschap voor Natuur en Bos maak ik regelmatig sculpturen voor in de natuurgebieden. Het liefste sculpteer ik dieren en ik maak ook graag sculpturen in opdracht, deze dagen me uit om sculpturen te maken buiten mijn ‘comfortzone’ waardoor ik altijd wel iets bijleer.