image-253204-david_maertens_1.w640.png

Angela Taverne

Jabbeke 1967

Website


Bezieler, ontwerper, kunstenaar van vooral ‘unicums’
“Verscheidene disciplines en stijlen werk ik graag uit
tot wat ik dan benoem: ‘pareltjes’ of
‘de zwanen van Angela’”


Angela Taverne werkte lange tijd in de fotografische sector als Commercieel Bediende en werkte zich op tot Shopmanager en ook tot Sales Tester voor de regio Oost -en West-Vlaanderen. Daarna werkte ze voor een groot bedrijf als grafisch publiciteitsconsulente. Na een ernstig verkeersongeluk heeft zij haar schildersezels terug van zolder
gehaald. In 2006 nam ze voor het eerst deel aan 'Buren bij kunstenaars' . Het duurde niet lang alvorens ze dan geselecteerd werd door de 'Bruges Art Route' om deel te nemen aan een gevarieerd kunstparcours.in Brugge. Haar werk trok de aandacht door de mystieke uitstraling.. Toch wil zij zich zeker niet beperken tot één bepaalde stijl, discipline, kleur, aard of taal. Haar oeuvre omvat evengoed kosmische, mystieke en abstracte elementen waarvan sommigen zelfs met een hoge spirituele geladenheid.


De verscheidene disciplines die toegepast worden zijn:
schilderijen, textielkunst, keramiek, sculpturen uit 2-componentenmateriaal, poëzie, kortverhalen en haiku’s.
Gezien het ruime aanbod en de niet aflatende stroom aan inspiratie werkt zij onder de naam Art Bruges met als motto:
Be Real — Be Free — Be Art — Be Unique
Because you don’t have to be a professional singer to sing your heart to the stars.  Onder die noemer is er dan ook een hele reeks expressieve beelden in keramiek ontstaan die meerdere emoties tot uiting brengen. De zwanen van Angela mediteren of zingen hun hart naar de sterren.

Beeldende terracotta.
Haar schilderijen ademen dan weer een pittige sensualiteit uit, verbeeld in innoverende technieken en fijnzinnige gevoeligheid. Dikwijls wordt gebruik gemaakt van mixed media en worden diverse technieken aangewend om de verf op het doek aan te brengen. Soms is er een combinatie van schilderij en gedicht die dan op hun beurt zorgen voor een zekere harmonie om te komen tot een antwoord op de grote levensvragen. Verscheidene culturen en ook filosofieën zijn dan ook vaak in diverse lagen direct of indirect aanwezig in haar werk. Bronnen van inspiratie zijn
onder meer ook binnen –en buitenlandse reizen waar ze zo dicht mogelijk bij de mensen probeert te leven. Begin 2008 publiceerde zij een eerste dichtbundel 'Mystic Poetry Descends'’.


OPLEIDINGEN:
Akademie voor Schone Kunsten, Plastische kunsten, Grafische Technieken en Fotografie

image-255740-angela_taverne_Quasimodo.w640.JPG